OM FEMKONST

Jag heter Ronja R. Brandt och är illustratör, kreatör och psykolog. Mitt konstnärliga uttryck är färgstarkt, peppande och har alltid en feministisk grundsyn. Jag tror att kärlek och uppmuntran är vägen till positiv förändring och vill förmedla det i mitt skapande.

Femkonst startades som ett instagramkonto 2015 av mig och Sofie Ceder, där vi delade vår gemensamma konst. Tillsammans ville vi sprida feministiska och peppande budskap med mycket färg. Vår konst spreds, kontot växte, och Femkonst föddes som företag 2018 som jag nu driver. Flera av motiven du hittar på hemsidan är alltså våra gemensamma verk. Jag gör också en del samarbeten med andra kreatörer, för att det är så fruktansvärt roligt att skapa tillsammans med andra. 

Idag utgörs Femkonst av tre delar: Webbshops med våra motiv på prints, stickers, som tryck på kläder och tygkassar, och som tryck på mobilskal. Grafisk design och illustration där jag tar uppdrag på beställning av företag och organisationer. Samt Workshops på olika kreativa teman som jag leder tillsammans med superkreatören Stina Löving.

Femkonst finns representerade genom den feministiska konstagenturen Femart. Kolla in alla fantastiska konstnärer i agenturen här!

Denna fantastiska hemsida hade inte varit möjlig utan Naima Claesson Kisanga och Falukod Webbyrå. Spana in deras sidor och anlita dem genast!